Осемте депутати от IV МИР – Велико Търново, са вече официално утвърдени

...
Осемте депутати от IV МИР – Велико Търново, са вече официално утвърдени
Коментари Харесай

Цонев влиза в парламента от Търново, Пеевски - от Благоевград

Осемте депутати от IV МИР – Велико Търново, са към този момент публично одобрени и както се очакваше, вторият в листата на Движение за права и свободи – Йордан Цонев, влиза в Народното събрание от старопрестолния град, оповестява " Борба ".

Зам.-председателят на Движението е избрал да бъде народен представител от Велико Търново вместо от Пазарджик, където беше лидер. Първият в листата на Движение за права и свободи в IV Великотърновски изборен регион Делян Пеевски е предпочел да е депутат от другия си регион – Благоевград. Заради тези пренареждания младежкият водач Мастън Мастънов няма да може да повтори мандата си, който завоюва на 4 април.

В останалите листи няма изненади. Водачът на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили проф. Костадин Ангелов за трети път избира да съставлява Великотърновска област и да освободи място във Варна, където също водеше листа. Вторият мандат на обединението с преференции е за Димитър Николов.

Проф. Андрей Чорбанов, който води листата на „ ИТН ”, също за трети път влиза от София и дава път на втория – регионалния водач на партията Момчил Иванов, който още веднъж тази година става депутат.

Парламентарен дебют прави Цвета Галунова, която е най-младият народен представител от района и е от „ Възраждане ”. Тя беше втора в листата, само че лидерката юрист Елена Гунчева реши да съставлява родния си Пловдив. 26-годишната шахматистка е единствената жена измежду осемте избраници на Великотърновска област.

От Българска социалистическа партия влиза лидерът на листата Явор Божанков. Победителите в изборите „ Продължаваме промяната ” ще са показани от двама локални претенденти, заемащи първите две места в листите – проектант Йордан Терзийски и нотариус Милен Матеев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР